MAKSIMIZIRAJ UČINAK MRVILICE
Aparatura

MAKSIMIZIRAJ UČINAK MRVILICE

Najefikasniji način da prikupiš kif iz mrvilice

by Urukagina
  • 1 ago
  • 12 Shares

Osim što štedi vreme i unapređuje higijenu noktiju, mrvilica vredno prikuplja sve traženiji kif.

Znaš kako radi mrvilica, aka grajnder, i znaš da nakon upotrebe redovno zaostane onog finog praha na dnu, a štone se nahvata i po zubima. Za one koji već ne znaju, a zabole ih da guglaju, taj prah se zove kif i nudimo ti novu foru kako da ga prikupiš i, nadamo se, upotrebiš.

Kif čine trihome koje otpadnu s hedovine - listova i cvetova - tokom mrvljenja, i pune su smole koja predstavlja pravo “blago”, jer sadrži navišu koncentraciju THC-a u čitavoj biljci, pa i te kako vredi pomučiti se i prikupiti koliko god male količine koje se nakupe u mrvilici nakon nekoliko korišćenja.

Nećeš valjda da stružeš po utrobi svoje mrvilice ko neki bednik - ne! Daleko elegantnija fora je da ubaciš malo veći novčić, u srednju komoru gde upada izmrvljena hedovina (do sad već kapiraš da pričamo o četvorodelnoj mrvilici sa tri komore). Za veće mrvilice preporučujemo 10 ili čak 20 dindži, a za manju dobar je i petak. Samo obrati pažnju, jako je važno da novčič bude očišćen pre upotrebe.

Mrvilicu s novčićem stavi u frižider na oko čuku vremena, ili u zamrzivač na 15 do 20 minuta. Bitno je da bude ‘ladna kad dođe vreme da je izvadiš. Na niskoj temperaturi smola će se stegnuti, što znači da će prah postati manje lepljiv i da će se lakše odvajati od zidova mrvilice, kao i od mrežice između srednje i donje komore. Kad mrvilicu blago protreseš, novčić će udaranjem “odvaliti” trunčice od zida i izgurati ih kroz mrežicu.

Redovno ponavljanje ove procedure kroz nekoliko navrata prikupiće dovoljnu količinu kifa za jednokratnu upotrebu, ali još je bolje ako se strpiš dok se ne nakupi dovoljno da možeš da napraviš ulje, tinkturu ili koncentrat, koji su izuzetno potentni.

Dobru mrvilicu nije teško naći i to po pristojnoj ceni, samo treba da znaš gde da tražiš!

*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.