PRAKTIČNI VODIČ KROZ MRVILICE
Aparatura

PRAKTIČNI VODIČ KROZ MRVILICE

Saznaj koja vrsta mrvilice je najbolja za tebe

by Urukagina
  • 2019 godine ago
  • 9 Shares

Nema ko se nije smorio od taloga ispod noktiju. Na sreću postoji mrvilica, a.k.a "grajnder".

Najjeftinije varijante su plastične ili akrilne, a one najbolje su od vrhunskih metala, poput nerđajućeg čelika, anodiziranog aluminijua, čak titanijuma, i uglavnom imaju naročito obrađene ivice ili ergonomski dizajn za lakše hvatanje/korišćenje, što je naročito zgodno korisnicima ili pacijentima koji nisu toliko vešti ili se otežano služe rukama/prstima. Većina ih se zatvara pomoću magneta, koji predstavlja jednostavno i pouzdano rešenje. Za iskrene fetišiste tu su i modeli od drveta, kamena/mermera, kosti i druge egzotične varijante.

Dizajn nije konačan i ima više varijanti. Jedina univerzana osobina je cilindriči oblik, jer se mrvljenje vrši kružnim kretanjem. Mrvilice se razlikuju u prečniku, odnosno kapacitetu, po materijalu od koga su, a najveća razlika je i tome da li imaju jednu dve ili tri komore, odnosno da li se sastoje iz dva, tri ili četiri dela.

Osnovni modeli imaju jednu komoru (dvodelni), što znači da kad isitniš hed – otvoriš mrvilicu i sve lepo istreseš u papir ili pajp. Modeli sa dve i tri komore (tri ili četiri dela) imaju posebnu komoru u koju upada isitnjena hedovina, odnosno finu mrežicu između druge i treće komore, gde se skuplja kif.

Sve u svemu:

1. Akrilna mrvilica je idealna za početnike i najbolji prijatelj budžeta, dakle dostupna najširim krugovima. Uz to i sasvim solidno mrvi.

2. Akrilna mrvilica s metalnim zubima nešto lakše obavlja isti posao. Lakše se i čisti, i još uvek je u rangu jeftinijih.

3. Metalna mrvilica svakako kvalitetnije mrvi i bolje leži u ruci, pogotovo što je spoljašnja površina najčešće ergonomski oblikovana radi lakšeg korišćenja.

4. Trodelna mrvilica ima posebnu donju komoru u koju isitnjena cvetovina upada kroz rupice i samim tim će se manje razmazivati i lepiti po zidovima i zubima gornje.

5. Četvorodelna mrvilica ima sve što i trodelna + komoru za ostatke, pa kad ga se nakupi dovoljno, na čistom si dobitku.

6. Kamuflirana mrvilica ili tematska mrvilica nije loša za one diskretne likove, koji možda ne žele baš svi da znaju čime se sve bave. U zavisnosti od oblika, ponekad može biti nepraktična za nošenje ali uvek će poslužiti kao dobar ukras na polici.

 

7. Električna mrvilica je spas za sve koji se otežano koriste rukama ili prstima, što ne znači da nije dostupna i najširim narodnim masama. Radi na baterije i mrvi iz sve snage.

8. Drvena mrvilica je namenjena iskrenim fetišistima i teško da bilo koga ostavlja ravnodušnim, ona je sve što bi tematska htela da bude;

9. Kamena mrvilica najčešće je od kamena ili mermera, ali jasno ti je da su mogućnosti neogranićene (kombinovani efekat tačaka 8. i 6.), ;

10. Ozbiljne (i brendirane) metalne mrvilice, bilo da su od hirurškog čelika, običnog ili anodiziranog aluminijuma, a ima čak i titanijumskih (materijali medicinskog nivoa kvaliteta), trajaće jako, jako dugo i nikad neće izneveriti.

I dok hladan osećaj punoće koji u ruci stvara solidna, metalna mrvilica daleko najviše imponuje, posao će obaviti i plastična ili akrilna. Za kvalitet sitnjenja je daleko bitnije kako su dizajnirani ’zubi’: da li su zasečeni, zašiljeni, zakrivljeni, u obliku dijamanta, i slično. Dobar dizajn više sitni a manje gnjavi i pritiska cvet, cedeći dragocenu smolu. Vremenom se ona i u najboljim modelima nataloži i sasuši, pa škripi prilikom okretanja, ali tu se krije i jedno iskusno zadovoljstvo: sve što se prilikom čišćenja da sastrugati, takođe i gori...


*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.