DJUBRIVO ZA CVETANJE
Uzgajanje

DJUBRIVO ZA CVETANJE

NEKA CVETA I IZ TVOG GETA

by Pera Detlić
  • 2 godine ago
  • 31 Shares

POVEĆAJ BROJ PUPOLJAKA PRAVIM IZBOROM DJUBRIVA

Đubrivo za rast biljke povećaće broj pupoljaka, ali prilikom izbora đubriva za cvetanje, odnosno za sam razvoj svih tih pupoljaka, treba odabrati neko s većim procentom fosfora. Dok kalijum (K) i azot (N) uglavnom pospešuju rast čitave biljke, elementi koji najviše doprinose razvoju cvetova (kod većine biljaka) su fosfor (P) i magnezijum (Mg). Većina đubriva u prodaji sadrži sve ove elemente. 

Najpopularnija đubriva za cvetanje

B.A.C. 1 Component Bloom je visoko koncentrovani nutrijent za zemljane podloge u fazi cvetanja. Sadrži mikroorganizme koji pospešuju cvetanje, rast u fazi cvetanja i formiranje bogatih cvetova, kao i otpornost na bolesti, insekte i napasti.

B.A.C. Coco Bloom A&B je đubrivo visoke koncentracije za fazu cvetanja, identičnih karakteristika kao i B.A.C. 1 Component Bloom, ali je prilagođeno za podloge od kokosove ljuske.

Ionic Hydro Bloom je đubrivo za fazu cvetanja, pogodno za pasivne, odnosno kapilarne hidroponske sisteme. Specijalno dizajniran za biljke u fazi cvetanja daje odlične rezultate bez obzira na tvrdoću vode. Sastoji se iz 100% prirodnih mineralnih soli kalcijum-nitrata, kalijum nitrata, fosforne kiseline, azotne kiseline, kalijum sulfata i amonijum nitrata.

Dutch formula bloom je hranljiva bomba zbog svoje visoke koncentracije magnezijuma i fosfora, koji obezbeđuju snažan podsticaj za cvetanje. Odlikuje se gotovo idealnim balansom hranljivih sastojaka koji pospešuju optimalan rast vrhunskih pupoljaka i pogodan je za sve vrste supstrata. 

Bio Nova PK 13-14 je čisto tečno mineralno đubrivo koje u sebi sadrži potentan fosforno - kalijumski kompleks koji biljka direktno apsorbuje.

Fosfor potpomaže razvoj zdravog i jakog korenskog sistema preko koga biljka apsorbuje sve neophodne hranljive materije dok kalijum pospešuje cvetanje. Kombinacijom ova dva elementa biljkama se obezbeđuju uslovi za pravilan rast i super cvetanje.

Bio Nova Hydro-Supermix je jedno-komponentno bio-mineralno (100% organsko) đubrivo, namenjeno sistemima sa veštačkim supstratima poput kamene vune. Sadrži nutrijente za rast i cvetanje u jednom proizvodu što umnogome olakšava uzgoj biljaka.

ATA Organics Bloom C je tečno organsko đubrivo za period cvetanja. Ima jak efekat na povećanje prinosa a sadrži alge, ekstraktie morske trave, amino kiseline, vitamine i prirodne biljne hormone. Ne upotrebljava se sa proizvodima koji sadrže kalcijum.

BioCanna Flores se koristi za fazu cvetanja brzorastućih biljaka. Ovaj potpuno organski proizvod sadrži ekstrakt hmelja koji obezbeđuje mnoštvo potrebnih minerala u odgovarajućem odnosu. Hmelj takođe sadrži suspstance slične lupulinu, luparolu, lupulonu i humulonu koje biljkama daju dodatnu energiju za rast. 


*Sve proizvode i opremu za Uzgajanje Biljaka (grow box ormarići, đubriva i aditivi, osvetljenje, ventilacija, filteri, navodnjavanje, etc) možeš kupiti u Grow Pro prodavnici u Beogradu, na Autokomandi. Pogledaj ONLINE SHOP za više informacija.