GROW TIPS: PROVETRAVANJE
Uzgajanje

GROW TIPS: PROVETRAVANJE

Kod uzgajanja biljaka, važno je davati biljci dovoljno vazduha

by Pera Detlić
  • 2 godine ago
  • 8 Shares

Najvažniji posao ventilacije je da ukloni toplotu koju stvara jaka sijalica

Provetravanje je ključni faktor kvaliteta vazduha kod kućnog uzgajanja biljaka, naročito ako koristite Grow Box prilikom gajenja. 

Vremenom, svaki seljak (pogotovo u tako ograničenom prostoru!) će primetiti da ’dobar’ vazduh značajno povećava kvalitet useva. Da bi stvorio i održavao taj kvalitet, ključno je da obezbedi protok vazduha, odnosno ventilaciju.

Najvažniji posao ventilacije je da ukloni toplotu koju stvara jaka sijalica, ali ne treba zanemariti razne mogućnosti kontrole sastava samog zraka.

U manjim boksovima (1 do 3 manje ili srednje biljke) dovoljan će biti i mali oscilirajući ventilator, ali za veće postavke, gde se podrazumevaju sijalice koje osim što svetle - i prže, trebaće ti ozbiljnija 'izduvna grana'.


*Sve proizvode i opremu za Uzgajanje Biljaka (grow box ormarići, đubriva i aditivi, osvetljenje, ventilacija, filteri, navodnjavanje, etc) možeš kupiti u ZLA SHTEK prodavnici u Beogradu, podzemni prolaz ispod Palate Albanija na Terazijama. Pogledaj naš ONLINE SHOP za više informacija. 

*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.