DIJETA NA BAZI KANABISA
Vesti

DIJETA NA BAZI KANABISA

Kako trava utiče na smanjenje težine

by Zla-Zla
  • 3 godine ago
  • 9 Shares

Stignite do idealne kilaže kroz detoksikaciju kanabisom.

Većinu ljudi pušenje kanabisa asocira na povećanje teleske kilaže. To je zato što neke od najrasprostranjenijih podvrsta kanabisa bude apetit, u 'narodu' poznat kao muchies. Međutim, ima i takvih podvrsta (ako je verovati upućenima čak ih je i više) koje imaju suprotan efekat: izazivaju osećaj sitosti. Ko je opsednut dijetama, pre ili kasnije će probati i kanabis-dijetu.

Prema istraživanju Univerziteta u San Dijegu, kanabis dovodi do gubitka apetita i uočljivog smanjenja težine. Rezultati studije ukazuju na razliku u ponašanju karakterističnu za redovne pušače medicinskog kanabisa: oni se više kreću, dakle aktivniji su i pokretniji.

Osim toga, oni koji puše kanabis manje su skloni alkoholu, koji je u vrhu razloga za prekomernu telesnu težinu, što direktno, što indirektno, jer otvara apetit.

Studija je takođe obuhvatila poređenje između država koje su legalizovale medicinsi kanabis sa onima koje još nisu, i otkrila da je dva do šest procenata manje gojaznih u prvoj grupi. To nisu nasumično odabrane individue, već presek čitave populacije.

Kanabis i marihuana se u cilju smanjenja telesne težine mogu upotrebljavati i sirovi. Ukoliko se biljka ne zapali, u organizam se unosi velika količina hranljivih sastojaka. Zbog toga je kanabis sve popularniji dodatak smutijima i napicma u kućnoj produkciji. Aktivni sastojci THC-A i CBD-A, koji se gorenjem pretvarju u THC i CBD, su jedinjenja koja pomažu telu da prevaziđe osećaj gladi. Oni samo konzumiranjem biljke u sirovom obliku mogu dospeti u organizam.

Radi ubrzanja gubljenja suvišnih kilograma, neki entuzijasti eksperimentišu i s kanabis detoks napicima, koji imaju funkciju da oslobode organizam hemijskih toksina, koji se nagomilavaju u tkivima i organima, a izazivaju oticanja, diareju, prežderavanje i slično.

Kanabis detoksi imaju i druge pozitivne efekte na organizam. Oni pojačavaju aktivnost nervnih vlakana, sprečavaju i usporavaju razvoj kancerogenih ćelija, poboljšavaju memoriju i ubrzavaju metabolizam, koji dovodi do bržeg sagorevanja masti.

Iako su istraživanja na tu temu praktično još uvek u začetku, prvi rezultati su ohrabrujući, jer pokazuju da upotreba kanabisa, gotovo u bilo kom obliku, predstavlja realnu opciju za dugoročno regulisanje telesne težine.*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.