DOKAZANO: DUVAČI IMAJU VIŠE SEKSA OD STREJTERA
Zlabavnik

DOKAZANO: DUVAČI IMAJU VIŠE SEKSA OD STREJTERA

Gde je vatre tu je i dima?

by Sierra Leona
  • 1 ago
  • 17 Shares

Ekipa koja puši kanabis ima za oko 20% više seksa od drugih, tvrdi studija američkog Univerziteta Stanford

Istraživači na Medicinskoj školi Stanford univerziteta su do tog zaključka došli na osnovu retrospektivne analize podataka, koje je sakupilo Nacionalno telo za nadzor rasta porodice (National Survey of Family Growth), na uzorku od 50.000 Amerikanaca uzrasta između 25 i 45 godina, u periodu od 2002. do 2015. Istraživanje je sponzorisala vladina agencija Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (Centres for Disease Control and Prevention).

Ispitanici su odgovarali na pitanja koliko su puta imali seksualni odnos u poslednje četiri nedelje, kao i koliko često su pušili marihuanu u toku poslednjih 12 meseci.

Istraživači su otkrili su da su žene koje puše travu na dnevnoj bazi imale u proseku 7,1 snošaj u prethodnih četiri nedelje. U poređenju, strejterke (ili one koje su se izjasnile da nisu koristile marihuanu u poslednjih 12 meseci) su imale prosečno 6 seksualnih odnosa.

Među mužjacima, svakodnevni pušači metili su prosečno 6,9 puta, dok je među nepušačima prosek 5,6 puta. Rezultati istraživanja objavljeni su u Žurnalu seksualne medicine (Journal of Sexual Medicine).

“Drugim rečima, duvači imaju približno 20% više seksa od neduvača”, poentirao je mentor studije, vanredni profesor urologije na Stenfordu, dr. Michael Eisenberg.

Eisenberg ipak naglašava da studija ne utvrđuje uzročnu vezu. Imajući u vidu da prosečni par ima seks jednom nedeljno, pušenje marihuane moglo bi da im “doda” i do 20 snošaja na godišnjem nivou.

“Kada biste pitali muškarca ili ženu, čini mi se da bi se složili da se dodatnih 15 do 20 puta tokom godine čini kao dosta”, pojašnjava Eisenberg.


*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.