HAKERI NEĆE U FBI AKO NEMAJU PRAVO NA DUVANJE
Zlabavnik

HAKERI NEĆE U FBI AKO NEMAJU PRAVO NA DUVANJE

Prvo marihuana, tek onda onda beneficije

by Urukagina
  • 2 godine ago
  • 15 Shares

Uslov za zaposlenje u FBI je i da kandidat nije duvao najmanje poslednje tri godine, pa ipak...Američki FBI dobio je od Kongresa zadatak da regrutuje nekih 2.000 hakera, koji bi trebalo da formiraju liniju odbrane od kompjuterskog kriminala, kao odgovor na rapidno nagomilavanje sigurnosnih izazova na Internetu.

Iako je u pitanju vladina agencija i siguran, donekle prestižan posao, proces zapošljavanja naleteo je na nepredviđenu komplikaciju.

Stroga politika protiv korišćenja marihuane do neizvodljivosti otežava angažovanje dovoljno iskusnih i veštih hakera, sposobnih da se uhvate u koštac sa sajber-kriminalcima, jer njima u najvećem broju slučajeva ne pada na pamet da se odreknu tog zadovoljstva.

Pored toga što su ponude na drugim mestima nezanemarljivo lukrativnije, izgleda i da je malo koji talentovani kandidat raspoložen da iskulira marihuanu samo zato da bi radio za vladu i pored povlastica koje to sa sobom nosi. Osim toga, većina privatnih firmi koje dobro plaćaju imaju uglavnom tolerantan stav prema duvanju.

"Treba da zaposlim ljude koji će da jure te sajber-kriminalce, a neki od njih i na intervju dolaze napušeni", objašnjava direktor FBI James Comey, koji veruje da će na kraju jedini način da se američka država efikasno štiti u sajber-prostoru biti da dozvoli svojim hakerima da konzumiraju marihuanu.

Pa ipak, iako je zvaničan stav Kongresa da o tako nečem nema govora jer je marihuana pre svega nezakonita, a uslov za zaposlenje u FBI je i da kandidat nije duvao najmanje poslednje tri godine, agencija je nedavno javno pozvala sve zainteresovane kompjuteraše da konkurišu – bez obzira na to jesu li se ili nisu u skorije vreme koji put ošašavili.

Ovo je svojevrsna najava interesantnog, i potencijalno povoljnog razvoja događaja na planu odnosa vlasti jedne države prema konzumiranju marihuane, koji ćemo pratiti sa naročitim zanimanjem.

_______________________________________________________________________________________________________

*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.