LJUBAV CVETA
Zlabavnik

LJUBAV CVETA

Da li parovi koji puše marihuanu imaju bliži i intenzivniji odnos?

by Sierra Leona
  • 3 godine ago
  • 13 Shares

Naučna zapažanja oslanjaju se na sociologiju i biologiju podjednako

Puno je načina kojima se gradi trajni ljubavni odnos između partnera. Dvoje mogu da imaju slična interesovanja i shvatanja, zajedničke uspomene i aktivnosti, i sve ostalo što čini jedan zreo odnos. Naravno, parovi koji duvaju imaju tu jednu očiglednu zajedničku osobinu, ali nije samo to. Razlozi zbog kojih kanabis može biti spas takvog odnosa pre svega su naučne prirode.

Kanabis nas oslobađa stresa i smiruje gotovo momentlno. Znaš kako je ponekad lako, kad si u vezi, da podivljaš i kažeš nešto zbog čega ćeš momentalno zažaliti. Par koji puši, međutim, pošteđen je stresa u velikoj meri zahvaljujući THC-u, aktivnom sastojku većine vrsta kanabisa. THC direktno inhibira receptore u mozgu koji su okidači ljutnje, koja bi se u suprotnom verovatno pretvorila u bes prema onom ko ti je najbliži.

Tuče i nasilje u kući značajno su ređi kad oboje konzmiraju kanabis, što je nedavno potvrđeno i istraživanjem koje je obuhvatilo 600 parova.

Međusobno poverenje i vernost između partnera, koje stvara osećaj bliskosti, takođe je pojačano pušenjem kanabisa, što je rezultat jednog drugog istraživanja, usmerenog na proučavanje moralnih nazora među pušačima kanabisa. Rezultati pobijaju tezu da redovno konzumiranje kanabisa pogubno utiče na moral i promoviše neverstvo.

Međutim, kad govorimo o eventualnim razlozima zbog kojih bi vredelo inkorporirati kanabis u vezu, jedan od najjačih je seks. Ljudi koji redovno koriste kanabis kao da ne pokazuju anksioznost ili bilo koji oblik ponašanja koji bi vodio ka seksualnoj tenziji. Opuštajući efekat kanabisa omogućuje partnerima da se skoro uvek osećaju nesputano i seksi.

Sam seksualni čin takođe se doživljava intenzivnije, jer THC podstiče CB1 receptore u mozgu, stvarajući osećaj euforije. Isti osećaj žena ili muškarac imaju prilikom orgazma. Taj osećaj se unošenjem THC-a pojačava.

Postseksualni odnos je takođe fantastičan. Grljenje i maženje je jedan od najjačih osećaja ikad, a parovi koji puše zajedno uranjaju dublje, jer je nakon kombinacije seksa i pušenja čitav organizam zahvaljujući THC-u u pobuđenom stanju, i svaka senzacija pojačana, pa tako i sam osećaj povezanosti s partnerom.

Daleko od toga da je nemoguće voleti i biti voljen bez kanabisa. Ali uz biljku je svakako uzbudljivije i zabavnije.


*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.