MICHAEL PHELPS TAKO BRZO PLIVA JER DUVA?
Zlabavnik

MICHAEL PHELPS TAKO BRZO PLIVA JER DUVA?

Phelps je osvojio 21 olimpijsko zlato. Da li mu marihuana pomaže da brže pliva?

by Sierra Leona
  • 2 godine ago
  • 11 Shares

Olimpijski komitet je izmenio pravila o dozvoljenoj količini THC koju sportista može da ima u krvi

Jedan britanski tabloid je još 2009. objavio fotku sa Phelpsom u krupnom planu kako povlači dim iz bonga. Phelps je tada na kratko bio suspendovan ali je u međuvremenu osvojio još sedam zlatnih medalja (četiri u Londonu 2012. i za sad tri u Riju 2016). Postavlja se pitanje da li njega ili bilo koga od nas marihuana zaista „usporava“, i utiče na gubitak ambicije i fokusa – kao što bi neki želeli da mislimo?

Olimpijski komitet u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom je izmenio pravila o dozvoljenoj količini THC koju sportista može da ima u krvi. Do pre tri godine količina se merila u tragovima (15ng/ml – što realno možeš da zakačiš okadivši se u školskom wc-u svake srednje škole koja drži do sebe).

Sada je naprasno povećana 10 puta – sve do 150 ng/ml. Prevedeno, to znači da sportisti mogu da vare, razume se diskretno, do metar dana pred olimpijadu i da uopšte ne razmišljaju o testovima.

Kako to ide s intenzivnim treniranjem nije teško pretpostaviti. Međutim, druga strana medalje, osvojene ili samo ove retoričke, odnosi se na mogućnost daleko kvalitetnijeg opuštanja na putu kući iz Rija.


*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.