Najbolje srpske gandža-rep numere … i još ponešto
Zlabavnik

Najbolje srpske gandža-rep numere … i još ponešto

Rime o vutri i na vutri

by Vanja Ranković
  • 2 godine ago
  • 19 Shares

Možda je malo previše Nigrutina ali varili smo pola čuke...

Kao što već vidite, upale su tu i tamo po neka ne-rep pesma, krenuli smo hronološki, ali eto taman malo da se obrazujete i proširite vidike - jer šta je Zla Blog ako ne izvor novih saznanja i podizanja svesti.

Odmah da se razumemo, realno ovakve liste malo smaraju. Uvek se sastoje od stvari koje očekujete, uz to da naravno jedna ili dve krucijalne stavke obavezno budu zaboravljene ili zanemarane. Možda je takav slučaj i sa ovom našom - hvala bogu pa postoji mogućnost komentara da nam ukažete na eventualne propuste.

Elem, da počnemo.

1. Šarlo Akrobata - Ona se budi

Krećemo sa malo pravog old skul momenta iz bivše Juge - ona zemlja u kojoj je navodno sve bilo ful iako nisu imali air max keca i zlatnu zlu. Ovo nije hip hop numera, ali svakako sastoji u sebi sve elemente koji su nam tako slatko atraktivni dok nam thc pliva po mozgu - lenju bass liniju, odgovarajuću dozu udaračkih i duvačkih instrumenata, opušteni ritam i melodiju, kao i reči pesme koje na svoj način kritikuju sistem. Još su i likovi iz grupe bili gotivci, makar mi tako kaže stariji kolega.

2. Wikkaman - Drugi uvid

Ovo je do jaja stvar, realno. Miks regea i repa, dok slušaš istovremeno si iskuliran i miran, ali glava krene da klima sama od sebe, plivaš po bitu i imaš osećaj kao da možeš da slušaš ovo zauvek. Ili makar dok si navaren. Pritom, tekst je dosta zanimljiv, nije klasičan gengsta rep momenat kako ortak valja “ćmi po jukra”, već je pristup zreliji i kvalitetniji. 

3. Ajs Nigrutin - Kilo granja lešim

Ovo svi znamo. Nema potrebe nešto posebno opisivati ili analizirati ovu pesmu, jasno je šta se dešava - klasična matra, smešne rime, duvačka ekipa. 

4. Ajs Nigrutin - Spejs nigrutin

Još jedan klasik. Dobra vest koast matra, istripovan spot, i reči poput “Vi spremite hentur i dva grama žljut”. Šta?

5. Ajs Nigrutin i Bvana - Magla

Opet, sigurno znate - ali nemojte da se pretvarate kao da ne gotivite. Ako ništa drugo, momci su nas u uputili na to kako puše buksne kad idu da bace đubre, ali “šta da se radi u pičku ga jebalo”. 

6. Prti Bee Gee - Gandžu puši

Onaj stari dobri Prti. Svi su bili mlađi, mršaviji i u punom sastavu (RIP Moskri).

7. THC La Familija - Samo nek’se rola

Još jedan “Naravno da su ubacili ovo” momenat. Ali kako da ne ubacimo? Cypress Hill matrica, rime skroz na nivou i naravno parola samo nek se rola samo nek se mrvi. Šta vam nije jasno?


8. Cobran i Mlata - Uživam u radu

Kratko i jasno. Blokovska estetika, lagani vajb, i sve ti je manje više jasno.

9. LMR feat Shokz - Kad oćeš

Malo novi skul. Iako na kraju krajeva stvar nije nešto najluđe ikada, skroz je gotivno. Sveže rime, mlađa ekipa, forice na mestu. Fazon tatatatiraaa

10. Psihoaktiv trip - Puna stotka

Jedna od svežijih NBG ekipa. Ortaci su na mestu, tspo do jaja, matra kida i rime tvrde kao novobeogradski asfalt “Šajze policaj un skanija libe, obavezna ćuška za plave mundire”.

Dosta ti je čitanja na ovom blogu? Više voliš realne stvari? Čekiraj šta sve ima ZLA SHTEK Smart, Grow & Streetwear Shop


*NAPOMENA: ZLA SHTEK poslovna jedinica u okviru preduzeća DIM 011 d.o.o. ne promoviše, ne podstiče, niti ohrabruje proizvodnju, prodaju i konzumiranje ili bilo koji drugi vid upotrebe kanabisa. Tekstovi i grafički materijal (slike i crteži) na temu gajenja služe isključivo informativnoj svrsi i opisuju procese i načine kultivisanja koji se primenjuju u zemljama u kojima su gajenje i kultivisanje kanabisa dozvoljeni.